Jucători importanți la turneul final. Lider, internaționalul Sergiu Muth!!

MuthLa competiția organizată la Timișoara au evoluat mai mulți jucători cu un CV relativ important în fotbalul divizionar. Cel mai titrat jucător a fost, de departe, ex-internaționalul de juniori (U17, U19) și de tineret Sergiu Muth (foto), legitimat la Gaz Metan Mediaș, prezent în această iarnă și în selecționata divizionară, la 0-0 cu Bulgaria în Turcia, amical la 7 februarie. Născut în 1990, fundaș central, el a mai evoluat la UTA și CSMS Iași, din 2011 încoace fiind neîntrerupt la Gaz Metan. Are 80 de meciuri și un gol marcat în Liga I și a făcut parte din lotul medieșean pentru Liga Europa în 2011. Este cotat de Transfermarkt la 600.000 euro. La turneu a reprezentat Sibiul.

Campioana Tg. Jiu i-a avut pe Alexandru Avrămescu (fost în Liga I, la Pandurii, acum la Metalurgistul Cugir, în D3) și Dragoș Săulescu (FC Caransebeș – D2). Finalista din Cluj l-a scos la rampă pe Andreas Calcan, de la ”U” Cluj, finalista Cupei României în acest sezon. Cei mai mulți jucători importanți i-a prezentat Aradul: Richard Filaret (fost la echipa U20 a lui Celtic), Marius Chindriș – ambii foști internaționali de juniori, acum la UTA Bătrâna Doamnă, proaspăt promovată în Liga a II-a -, Tiberiu Bier (fost la Internațional Curtea de Argeș, în primul eșalon, acum la Național Sebiș, în Liga a III-a) și Casian Maghici (fost internațional de juniori, ex-Apulum Alba Iulia, Victoria Brănești, Voința Sibiu, FC Botoșani, toate în D1, unde a jucat 56 de meciuri și a marcat 2 goluri, FC Brașov, FCM Tg. Mureș, acum la Șoimii Pâncota, în D2)! Iașiul i-a avut pe Dragoș Baciu (locul 2 în seria I a Ligii a III-a în sezonul recent încheiat) și Petru Agrigoroaei (ex-CSMS iași, în D2, acum în D3, la CSM Pașcani).

Un alt jucător de remarcat, tot la Sibiu, este Mircea Popa, triplu campion european la minifotbal cu naționala României, care a fost în această primăvară în SUA, la prima ediție din istorie a Mondialului de minifotbal, unde ”tricolorii” au jucat semifinalele!

Ca un amănunt, Bucureștiul a avut în componență un jucător de culoare, angolezul Manuel Ribeiro da Silva.