Tg. Jiu, campioana națională universitară 2015

Tg. Jiu campioana

În finala disputată în această seară, pe stadionul Știința din Timișoara, imediat după ce, pe aceeași arenă, în barajul pentru Liga a III-a, ASU Politehnica a învins cu 5-1 pe Voința Lupac, Universitatea Constantin Brâncuși Tg. Jiu a trecut clar, 4-0 (2-0), de Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Golurile au fost marcate de Dănăricu (15p, 79), Săulescu (39) și Petrache (74).

Imediat după joc a avut loc festivitatea de premiere, oficiată de staff-ul FRF, în frunte cu președintele Răzvan Burleanu (foto jos) și secretarul general Gheorghe Chivorchian.

Burleanu premiereCampionatul Național Universitar al României la fotbal (pe teren mare, în 11) a debutat, în această primăvară, la inițiativa prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Şerban, Rectorul Universității Politehnica Timișoara. Prima ediție din noul ciclu, anual, al competiției, este organizată de Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar din România (FSSU), Ministerul Educaţiei și Cercetării Ştiinţifice (MECS), Federația Română de Fotbal (FRF) și Universitatea Politehnica Timişoara (UPT). La preliminarii au participat 20 de echipe, din toate zonele țării, echipele fiind împărțite în șase serii, câștigătoarele seriilor calificându-se pentru turneul final, încheiat astăzi la Timișoara.

Vom reveni, pe larg.