Competiția a fost organizată pe nu mai puțin de cinci terenuri!

* Dintre cele șase participante la turneu, nu mai puțin de patru sunt înscrise în campionatul național de fotbal, în seriile județene. Astfel, UPET Petroşani (Universitatea), UO Oradea (Universitatea) sunt în D4, iar UVT Timișoara (CSU Universitatea de Vest) și UAB Alba-Iulia (CS Universitatea), în D5. Între paranteze am trecut denumirile sub care evoluează în respectivele campionate.

* Vedetele turneului, din punct de vedere al CV-urilor au fost Nicolae Carnat (21 de ani, UAB; fost junior la Academia Hagi, golgeterul grupei din care au făcut parte I. Hagi și Fl. Coman; fost junior la Wolverhampton, fost internațional de juniori, a jucat la Esbjerg și Dunărea Călărași, iar în acest sezon de primăvară, în play-off-ul Ligii I, la Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Petresc (25 de ani, UAB; a evoluat pentru România la turneul final Euro U17 din 2011, acum e la CS Hunedoara, în D3), Carlo Erdei (23 de ani, UPET; fost junior la Wolverhampton, acum e la Balmazujvaros – Ungaria D2), Cosmin Neagu (28 de ani, UPET; a promovat cu FC Hermannstadt Sibiu în Liga I, anul trecut, acum e la Oțelul, în D3). Vedeta lui UPET, Gabriel Matei (29 de ani, căpitanul echipei, ex-internațional de tineret, fost la FCSB, dar și ”stranier” în Polonia și Azerbaidjan; și-a reziliat, în această primăvară, contractul cu prim-divizionara Concordia Chiajna), nu a putut lua parte la turneu (după ce a jucat în preliminarii), negociind un transfer în spațiul ex-sovietic.

* În lotul câștigătorilor de la UVT (prezentă în a treia finală consecutivă!) s-au aflat câțiva foști jucători de ligă secundă, dar majoritatea titularilor din finală (opt) sunt legitimați chiar la clubul universității, din Campionatul Județean Timiș! Florin Olariu și Mihai Olariu sunt frați gemeni. Față de lotul pe care UVT l-a avut la Campionatul European Universitar 2017 au făcut și acum parte din lot Fl. Olariu, P. Niță, D. Băban, Al. Contescu și Giuricici.

* Competiția a fost organizată pe nu mai puțin de cinci terenuri!! Stadioanele Știința și Electrica, pe care evoluează Politehnica, respectiv ACS Poli, în Liga a II-a, terenurile Baza Politehnica 2 (singurul cu gazon artificial), LPS Banatul și III Dan Păltinișanu. Vremea, spre deosebire de prognoza care anunța ploi și furtuni, a ținut cu fotbalul. Doar vineri, spre finalul primelor meciuri, au căzut câțiva stropi.