Povestea finalei mici

În finala mică (foto sus), gazdele de la UPT (de astă dată în echipamentul propriu, după ce în meciul precedent, au evoluat în echipamentul în dungi al Politehnicii din Liga a II-a) au deschis scorul. Autor, Dzitac (cel care marcase primul gol și cu Oradea), din lovitură liberă. Studenții din Valea Jiului egalează prin Arcuși, după o superbă acțiune individuală, trecând prin dribling de mai mulți jucători alb-violeți. 1-1 la pauză. În primul minut al reprizei secunde, la o gravă eroare de apărare, Meliță aduce Petroșaniul în avantaj. Tot el, pe contraatac, duce scorul la 3-1. Iar un lob al lui Neagu stabilește scorul final. În ultimele două minute, învingătorii au rămas în 10 oameni, un jucător accidentându-se, iar echipa nemaiavând schimbări la dispoziție.

Petroșaniul (foto jos) s-a prezentat la acest meci fără inimosul antrenor Ioan Stelescu (fost secund al lui Eduard Iordănescu la mai multe echipe). Acesta a plecat de urgență, în cursul nopții, mama sa fiind grav bolnavă și stingându-se din viață azi, la prânz. Dumnezeu s-o odihnească.

Politehniștii (foto jos, după meciul de ieri cu UAB) antrenați de Alin Molcuț (delegatul Politehnicii din Liga a II-a și antrenorul Politehnicii II, lideră în Campionatul Municipal) și Alexandru Szabo (golgeterul Politehnicii II) termină pe 4, după o prestație mult peste cele anterioare. Au avut un singur jucător legitimat în sistemul divizionar național (primele trei ligi), pe Al.V. Lazăr, de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, din Liga a III-a. Echipa viitorilor ingineri timișoreni a prezentat și un kuweitian, pe Waleed Nassar. În finala pentru locul 3, UPT-ul n-a beneficiat de câțiva titulari, care au avut meciuri prin ligile inferioare timișene!