Povestea finalei

Fiind o finală națională, meciul a fost precedat de intonarea imnului de stat al României.

A fost un meci de un nivel incredibil. Două echipe bine așezate în teren, cu jucători foști sau actuali în Liga a II-a, Liga a III-a și chiar Liga I (Carnat)!

Ardelenii (care în noul ciclu, anual al competiției, nu se clasaseră niciodată între primele patru) au deschis scorul în min. 18, prin A. David, cap din 6 m în urma unui corner. Spre finalul primei reprize, antrenorul UAB, Vasile Ursu (cel care a fost antrenorul la nivel juvenil al actualului star al naționalei României, Nicușor Stanciu) este trimis în tribune, pentru proteste. Pauză, 0-1.

În min. 52, P. Niță egalează din 4 m, la o pasă de pe dreapta, marcând golul cu care va deveni golgeter unic al turneului final (4 goluri, peste colegul și căpitanul său, Al. Contescu, și petroșeneanul Meliță, cu câte 3 goluri).

Până la finalul timpului regulamentar, fiecare echipă caută lovitura decisivă. Dar mingea nu mai intră în poartă, astfel că în min. 90 se încheie 1-1.

Conform regulamentului stabilit pentru acest turneu final, se trece direct la loviturile de departajare, fără a se disputa prelungiri. Vestul transformă primele două, Alba le ratează. Se termină 4-2 pentru timișoreni, care devin, astfel, campioni naționali.

Și s-a trecut la festivitatea de premiere, oficiată de prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Şerban, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara, Dan Radulian, inspector FSSU, și Romeo Malac, președintele AJF Timiș.

Foto: Secvență din finală