Mesajul Directorului FSSU

În primul rând vreau să mulțumesc partenerilor – Universitatea Politehnica din Timișoara, Federația Română de Fotbal, precum și universităților participante, conducerilor acestora, studenților, profesorilor, antrenorilor și susținătorilor care, alături de Federația Sportului Școlar și Universitar, au făcut posibil ca ediția din anul 2015 a Campionatului Național Universitar de Fotbal să genereze un model de practicare a unei ramuri de sport în mediul universitar.

Acest proiect ne confirmă, prin sistemul de reciprocitate promovat și agreat de universitățile participante, că sportul rămâne un element esențial în viața universitară, menit să mărească potenţialul bio-psiho-motric al studenților, să le dezvolte viaţa asociativă și respectul pentru reguli în vederea creşterii gradului de socializare.

Ne-am propus totodată să creștem prestigiul universităților din România pe plan internațional și prin sport. Universitatea câștigătoare va reprezenta țara noastră la Campionatul European Universitar de fotbal, competiție destinată universităților, ce se va desfășura în Croația, 21-28.07.2015, și îi urăm de pe acum mult succes!

Închei cu un gând de respect și recunoștință pentru ”motorul” proiectului, dl. Rector Viorel Aurel Șerban, un real sprijin în eforturile noastre comune de renaștere a spiritului sportiv universitar.

Claudia Georgescu
Director FSSU

3 aprilie 2015