Azi, patru meciuri! Vom afla încă trei calificate. Iașiul, în manșă unică

Zi plină, azi, în Campionatul Național Universitar. La Timișoara, de la ora 18, va avea loc returul dintre UPT și UO Oradea. După 6-0 pentru bihoreni în manșa I, lucrurile par clare. Antrenorul alb-violeților bănățeni, Alin Molcuț, promite, însă, o nouă față a echipei sale. Partida se va disputa pe stadionul Știința (foto), pe care joacă ASU Politehnica (grupare patronată chiar de UPT și manageriată de Druckeria) în Liga a II-a.

La Bălești, comună de lângă orașul lui Brâncuși, pe stadionul pe care evoluează echipa de Liga a III-a Internațional Bălești, UCB Tg. Jiu, campioana de acum trei ani, va primi replica lui UPET Petroşani în derby-ul Văii Jiului.

Va fi retur, de la ora 19, și în derby-ul Clujului, UTCN fiind gazdă contra lui UBB. Ambele meciuri din această ”dublă” au fost programate pe un teren din Parcul Sportiv Universitar Profesor Iuliu Hațieganu. În tur, în urmă cu doar două zile, s-a impus UBB, 8-2, așa că, și aici, zarurile par aruncate.

În sfârșit, azi se va decide și echipa calificată din zona Moldovei. Derby-ul Iașiului, UAIC – UTI, se va juca, până la urmă, în manșă unică, pe teren neutru, de la ora 19. Cele două echipe au solicitat acest lucru, iar Departamentul de Organizare al Campionatului a fost de acord. Dacă, la finalul meciului, scorul este egal, se vor disputa prelungiri (două reprize a câte 15 minute). Dacă, la finalul prelungirilor, egalitatea se menține, se trece la loviturile de departajare (câte cinci, executate alternativ, apoi, dacă egalitatea persistă, câte una).