Jean Vlădoiu pe stadionul Nicolae Dobrin

Haideți să vedem, în mare, ce s-a întâmplat până acum…

Marți, 7 aprilie 2015, de la ora 12, pe stadionul echipei de Liga a III-a ACS Viitorul Municipal Craiova, la Ișalnița (jud. Dolj, localitate de lângă Craiova), în primul meci al ediției 2015 a Campionatului Național Universitar al Romaniei la Fotbal, în seria a IV-a, etapa 1, a fost Universitatea Craiova – Universitatea Constantin Brâncuși Tg. Jiu 1-1. Iată și o secvență din meci (Craiova în roșu-galben, Tg. Jiu în albastru):

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luni, 20 aprilie, de la ora 16, Universitatea Pitești – Universitatea Valahia Târgoviște 6-0. Meci disputat pe terenul central al stadionului Nicolae Dobrin din Pitești (foto 1), brigada de arbitri fiind de Liga I, iar lovitura de începere fiind dată de rectorul Universității Pitești, prof. univ. dr. Ionel Didea, și de fostul international Jean Vlădoiu (foto 2)! De altfel, argeșenii au început în forță, cu maxim de puncte în două meciuri: cu Universitatea Craiova, în deplasare, au câștigat cu 5-2, după ce au condus cu 5-0!!

????????????????????????????????????
Foto 1

 

????????????????????????????????????
Foto 2

Presa locală și televiziunea Digi24 Oradea au avut reportaje despre meciul Universitatea Oradea – UVT Timișoara! Brigada divizionară (chiar internațională) de arbitri a fost alcătuită din Marius Omuț (centru), Octavian Șovre (asistent) și Ciprian Fiter (asistent). Rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. Constantin Bungău, a dat lovitura de începere. Au asistat cca 200 de spectatori și numeroși jurnaliști.

Au avut loc două mari derby-uri locale. In cel al Clujului, UBB – UTCN 2-1 (1-1), meci dramatic, cu două eliminări la gazde și un penalty de oaspeți.

Derby-ul Timișoarei, UPT – UVT 1-3 (0-1), la 27 aprilie, pe stadionul timișorean Știința, în prezența câtorva sute de spectatori, marea majoritate studenți. A doua victorie în două meciuri jucate de UVT, după 3-0 la Oradea, tot în deplasare! O excepțională cronică puteți citi aici, iar, mai jos, câteva fotografii de la meci:

UPT - UVTUPT - UVT spectatoriUPT - UVT 2

Meciul UVVG Arad – Universitatea Oradea 1-1 s-a disputat pe stadionul Motorul, pe care evoluează liderul din acest moment al seriei a IV-a a Ligii a III-a, UTA Bătrâna Doamnă. Un raport complet de la partidă puteți vedea aici: Raport UVVG Arad – Oradea. Iar aici, afișul care anunța meciul:

DSCN2744

UPM Tg. Mureș – UBB Cluj-Napoca a fost 1-12. Nu e nicio greșeală, 1-12!! UBB are astfel maxim de puncte din două meciuri, iar studenții din orașul noului lider al ligii I, ASA 2013, niciunul, tot din două jocuri, după ce a pierdut și contra celeilalte clujene, 2-6 sub Feleac.

În seria a III-a, debutul a fost cu partida Brașov – Sibiu 1-0, brașovenii remizând apoi la Alba Iulia, 1-1.