Programul preliminariilor

Turneul final din acest an se va desfăşura cu opt echipe. Cum sunt 15 echipe înscrise, iar timpul de desfăşurare al preliminariilor este destul de scurt, în preliminarii vor fi şapte întâlniri eliminatorii, tur-retur (în care se aplică regulamentul existent la ora actuală în fazele eliminatorii ale cupelor europene, cu regula golului marcat în deplasare şi cu eventuale prelungiri şi lovituri de departajare la retur), urmând ca echipa calificată să acceadă la turneul final.

Iar una dintre cele 15 echipe va fi calificată direct la turneul final. Aceasta va fi UVT Timişoara, în calitate de campioană „en titre”. Nu s-a ales astfel fiind vorba de Timişoara. Nu, UVT e chiar marea rivală a celor de la UPT, instituţie care organizează competiţia. Se putea alege UPT, dând exemplul Campionatului Mondial din acest an, unde, la turneul final din Rusia, nu a fost calificată direct decât ţara gazdă, nu şi campioana mondială „en titre”, Germania.

Întâlnirile din preliminarii au fost stabilite ţinând cont de criteriul deplasărilor cât mai scurte (cea mai mare distanţă o are chiar UPT şi, evident, adversara ei, U Oradea, 169 km, conform Google Maps) şi, logic, de faptul că fiecare dintre cele 14 echipe rămase trebuia să aibă o pereche. Prima echipă din punct de vedere alfabetic al denumirii complete (de exemplu, Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, nu UAB Alba Iulia) va fi gazda manşei tur.

Preliminarii:

UAIC Iaşi – UTI Iaşi

U Piteşti – UPB Bucureşti

UTBv Brașov – UVT Târgoviște

UCB Tg. Jiu – UPET Petroşani

UO Oradea – UPT Timişoara

UBB Cluj-Napoca – UTCN Cluj-Napoca

UAB Alba Iulia – ULBS Sibiu

Meciurile vor avea loc în intervalul 23 aprilie – 13 mai. Zilele vor fi stabilite de comun acord de cele două echipe. În caz contrar, zilele vor fi decise de către Departamentul de Organizare al Campionatului (DOC).