Se apropie startul ediţiei 2018

Va începe, în curând, ediţia 2018 a Campionatului Naţional Universitar al României la fotbal (pe teren mare). Preluată din nou, din punct de vedere organizatoric, după trei ani, de Universitatea Politehnica Timişoara, alături de FSSU şi FRF, competiţia va porni la drum mult mai târziu decât am sperat.

Motive de tot felul, obiective şi subiective, au generat acest lucru. Adevărul este că, în acest început de an, nici nu s-ar fi putut juca, din cauza vremii, care a impus amânarea unor meciuri sau etape întregi din Liga I, Liga a II-a, Liga a III-a şi Cupa României. Iar acum urmează Sărbătorile de Paşti şi, apoi, alegerile la FRF (for care asigură arbitrajele meciurilor).

Astfel că startul se va da abia în săptămâna ce începe luni, 23 aprilie.

Turneul final va avea loc între 18-20 mai, la Timişoara.

S-au înscris 15 echipe, aproape dublu faţă de anul trecut (când au fost opt, direct turneu final), dar mai puţine faţă de recordul de acum trei ani, când au fost 20.

După cum se vede, ne-am urnit tare greu… Şi tare mult ne dorim să implementăm, pentru ediţia viitoare, o rigurozitate mult mai mare în organizare, în calendarul meciurilor etc. Iar ediţia viitoare să aducă la start mult mai multe echipe şi să înceapă în sezonul de toamnă al acestui an. Să fie, într-adevăr, un campionat regulat, pe serii geografice.