Rezultatele de sâmbătă (I). Vestul, calificată în finală, Oradea, eliminată

Sâmbătă, 25 mai
Ora 11: UAB Alba-Iulia – UO Oradea 2-1 (gr. A)
Ora 11: UPET Petroşani – UVT Timișoara 1-4 (gr. B)

Bihorenii și-au jucat ultima șansă contra echipei din Capitala Marii Uniri. Au condus la pauză cu 1-0, gol Șumălan, dar în partea secundă adversarii au întors scorul prin Onacă și Carnat (din penalty). Ca și în celălalt meci, Oradea a primit al doilea și ultimul gol în repriza a doua, din 11 m.

Pe terenul LPS Banatul (mulțumiri, domnule Călin Rosenblum!), studenții din Valea Jiului, cu vedeta Erdei ”decar”, s-au ținut bine cu Vestul timișorean (foto). P. Niță (din penalty) și Fl. Olariu au dus scorul la 2-0, dar până la pauză UPET a redus din diferență, prin autogolul lui R. Mureșan. În partea secundă, Petroșaniul a ratat o mare ocazie de egalare, dar mingea a lovit bara. Apoi, o ”dublă” a căpitanului Al. Contescu (min. 50 și 54) a hotărât soarta învingătoarei, chiar dacă adversarii au ratat un penalty și au mai avut o bară. Ioan Stelescu, antrenorul învinșilor: ”În viața mea n-am mai văzut o echipă cu șase stângaci, câți a avut Timișoara în acest meci!”.

Ora 18: UPT Timișoara – UAB Alba-Iulia (stadion Știința)
Ora 18: UTI Iași – UPET Petroşani (teren III Dan Păltinișanu)

Clasamente. Grupa A: 1. UPT 3p (2-0), 2. UAB 3p (2-1), 3. UO 0p. Grupa B: 1. UVT 6p, 2. UPET 0p (1-4), 3. UTI 0p (1-7).

Meciul UPT – UAB va decide locurile 1 și 2 din grupă, Oradea fiind eliminată. Politehniștii au nevoie de egal pentru a juca finala, iar ardelenii, de victorie.

Cealaltă partidă, UTI – UPET, stabilește formația ce va evolua în finala mică, deoarece UVT e deja calificată în marea finală. Petroșaniului îi ajunge remiza, Iașiul are nevoie de victorie.