Regulamentul ediției 2019

Competiţia se va desfăşura cu preliminarii și turneu final.

În preliminarii, vor fi cinci întâlniri eliminatorii, tur-retur sau în manșă unică (pe teren neutru). Dacă, la finalul manșei retur, scorul general este egal, se va califica echipa care a marcat mai multe goluri în deplasare. Dacă ambele echipe au marcat același număr de goluri în deplasare, se dispută prelungiri (două reprize a câte 15 minute), golurile marcate în prelungiri necontând ”dublu” pentru echipa aflată în deplasare. Dacă, la finalul prelungirilor, egalitatea se menține, se trece la loviturile de departajare (câte cinci, executate alternativ, apoi, dacă egalitatea persistă, câte una). În întâlnirile disputate în manșă unică, dacă, la finalul meciului, scorul este egal, se vor disputa prelungiri (două reprize a câte 15 minute). Dacă, la finalul prelungirilor, egalitatea se menține, se trece la loviturile de departajare (câte cinci, executate alternativ, apoi, dacă egalitatea persistă, câte una).

Stabilirea întâlnirilor eliminatorii este efectuată de către Departamentul de Organizare, ţinând cont de criteriul deplasărilor cât mai scurte.

Universitatea organizatoare a turneului final este calificată direct la turneul final. Câștigătoarele întâlnirilor eliminatorii se califică pentru turneul final.

Meciurile vor avea loc în intervalul 25 martie – 12 mai. Zilele vor fi stabilite de comun acord de cele două echipe. În caz contrar, zilele vor fi decise de către Departamentul de Organizare al Campionatului (DOC). În principiu, meciurile se vor desfăşura în zilele de vineri sau luni, începând cu următoarele ore: 15 (luna martie), 16 (luna aprilie), 17 (luna mai).

Turneul final se dispută între 17-19 mai 2019, la Timişoara, pe stadionul Știința (pe care se va juca finala) și pe încă unul sau două stadioane.

La turneul final vor participa șase echipe, care vor juca în sistem grupe (două grupe a câte trei echipe), meciuri de câte 60 minute (exceptând finala), apoi finala pentru locul 3 (locurile 2 din grupe) și finala (locurile 1 din grupe). Tragerea la sorți a grupelor va fi fără capi de serie.

Campioana națională va reprezenta România la Europenele Universitare, care se vor desfășura la Madrid, între 20-27 iulie.